Skomentowano 27 gru 2024 - 20:20
#2“One Hit Knife” jest zbędny, można po prostu przez kogoś przejść i gra może to zaliczyć jako backstab (też trzeba mieć na to dobrą strategię). Jeżeli chcesz One Hit Knife to lepiej zmniejszyć jego cenę do np. 5000 kredytów.
Z ożywieniem zdrajcy jestem neutralny :)
Pozdrawiam, kanoah
Skomentowano 27 gru 2024 - 20:53
(edytowano) #3One hit knife - Tak jak kolega wyzej wyjasnil.
Ozywienie zdrajcy - Jak najbardziej na TAK. Lecz wydaje mi sie, ze do tego powinien byc jeszcze warunek aby bylo min 8 osob na serwerze. Zalozmy ze martwy zdrajca zostanie ozywiony przez kolege, zbierze bronie i tak naprawde nie idzie zawsze zapamietac, kto byl martwym zdrajca (chodzi mi o graczy) dlatego taki zdrajca ma latwe okazje na pare fragow, co oznaczalo by, ze runda skonczy sie blyskawicznie. Wiec tak jak napisalem wyzej, sugeruje do tego dodac owy limit np. od 8 os.
Skomentowano 27 gru 2024 - 20:56
#4Też chciałbym dodać - ludzie mogliby się kampić nad ciałem zabitego zdrajcy i kupno ożywienia by było nieużyteczne. Można zapobiec temu tak żeby ożywiony zdrajca się zrespił w randomowym miejscu.
Skomentowano 27 gru 2024 - 21:22
#5One-Hit Knife - stanowczo na NIE.
Funkcja No-Block już Ci pozwala na bardzo łatwe zabicie przeciwnika nożem w plecy, wystarczy, że w niego wbiegniesz, tak jak już kanoah napisał wyżej.
Z ożywieniem zdrajcy jestem neutralny.
Wątpię, że CS2 i nowy silnik pozwoli na taką funkcję, by ją wprowadzić.
Skomentowano 28 gru 2024 - 00:57
#6okayyyy, lets gooo!
co do one-hit knife'a - proponowałbym nie, tak jak chłopaki wspomnieli jest nb który już i tak pozwala na takie sztuczki, jeżeli kiedyś ogarnę “blokowanie” i samego noblocka to rozważymy jeszcze raz tego one-hit knife'a ale na ten moment jest to na mojej liście bardzo bardzo daleko :D
co do wskrzeszania… oki nie ma problemów, sugeruję tutaj przemyśleć jak by do tego “podejść” by było dobrze i git - ponieważ w CS2 nie mamy takich fajnych menu jak w GO więc wskrzeszanie albo było by insta, albo wpisujemy !revive lub !wstrzes przy ciele i mamy ok. 5/8 sekund na oddalenie sie i kolega “zrespi się w nas”
Jestem otwarty na propozycje, ale zaznaczę że ciało wskrzeszonego zdrajcy zostanie usunięte z mapy, tak aby ta dynamiczność miała sens - oraz sugeruję nie myśleć o randomowym wskrzeszeniu bo tutaj jest naprawdę x% szans że komuś na twarz się zrespisz i dostaniesz bułe na start :D
dajcie znać co o tym myślicie!
Skomentowano 30 gru 2024 - 00:30
#7widzę że nikt się nie wypowiada więc przejmę inicjatywę
po kolei:
- jak wspomniane wyżej one-hit knife nie zostanie dodany ze względu na noblock'a
- do sklepu traitora trafił nowy przedmiot o nazwie “Wskrzeszenie zdrajcy” (nazwa do komendy !buy to revive)
// zamykam
Skomentowano 27 gru 2024 - 20:08
(edytowano) #1Propozycja: Dodanie opcji ożywienia kolegi zdrajcy
Szczegóły:
Warunki ożywienia:
Ożywienie nie jest możliwe, jeśli zdrajca został zabity przez innego zdrajcę.
Koszt ożywienia:
Ożywienie zdrajcy będzie kosztować 10 000 lub 15 000 kredytów.
Mechanika ożywienia:
Po dokonaniu ożywienia, zdrajca wraca do gry z pełnym zdrowiem, ale bez wcześniejszych przedmiotów i broni.
Balans gry:
Ożywiony zdrajca może być oznaczony specjalnym symbolem, aby inni gracze wiedzieli, że został ożywiony. ( Do uzgodnienia )
Korzyści:
Dodanie jeszcze One Hit Knife do sklepu zdrajców:
Cena i Zakup:
Ograniczenie: Jeden przedmiot na rundę dla każdego zdrajcy.
Umiejętności Specjalne:
Jednokrotne użycie: Nóż może zabić jednym uderzeniem tylko raz, po czym staje się zwykłym nożem.
Dodatkowe Utrudnienia:
Krótszy zasięg: Uderzenie musi być wykonane z bardzo bliska, co wymaga od zdrajcy dobrej strategii.