Komentarzy: 2
Watków: 7

Skomentowano 27 gru 2024 - 20:08

(edytowano) #1

Propozycja: Dodanie opcji ożywienia kolegi zdrajcy

Szczegóły:

1. Warunki ożywienia:

• Ożywienie może być dokonane tylko wtedy, gdy zdrajca został zabity przez niewinnych lub detektywa.
    • Ożywienie nie jest możliwe, jeśli zdrajca został zabity przez innego zdrajcę.

2. Koszt ożywienia:

• Ożywienie zdrajcy będzie kosztować 10 000 lub 15 000 kredytów.

3. Mechanika ożywienia:

• Zdrajca, który chce ożywić zdrajcę, musi podejść do ciała w grze lub możliwa komenda, gdzie może dokonać ożywienia.
    • Po dokonaniu ożywienia, zdrajca wraca do gry z pełnym zdrowiem, ale bez wcześniejszych przedmiotów i broni.

4. Balans gry:

• Aby zachować balans gry, ożywienie zdrajcy może być ograniczone do jednego razu na grę. ( Chodzi o to ze jeżeli jesteś zdrajcą drugi raz i zostałeś zabity już nie możesz być odrodzony)
    • Ożywiony zdrajca może być oznaczony specjalnym symbolem, aby inni gracze wiedzieli, że został ożywiony. ( Do uzgodnienia )

5. Korzyści:

• Wprowadzenie tej mechaniki może zwiększyć dynamikę gry i dodać nowy element strategiczny.
    • Gracze będą musieli podejmować decyzje, czy warto zainwestować kredyty w ożywienie zdrajcy, czy lepiej zachować je na inne cele.

Dodanie jeszcze One Hit Knife do sklepu zdrajców:

• Cena i Zakup:

• Cena zakupu w sklepie dla zdrajcy: 10 000 kredytów.
    • Ograniczenie: Jeden przedmiot na rundę dla każdego zdrajcy.

• Umiejętności Specjalne:

• Jednokrotne użycie: Nóż może zabić jednym uderzeniem tylko raz, po czym staje się zwykłym nożem.

• Dodatkowe Utrudnienia:

• Krótszy zasięg: Uderzenie musi być wykonane z bardzo bliska, co wymaga od zdrajcy dobrej strategii.

Report
Komentarzy: 4
Watków: 0

Skomentowano 27 gru 2024 - 20:20

“One Hit Knife” jest zbędny, można po prostu przez kogoś przejść i gra może to zaliczyć jako backstab (też trzeba mieć na to dobrą strategię). Jeżeli chcesz One Hit Knife to lepiej zmniejszyć jego cenę do np. 5000 kredytów.

Z ożywieniem zdrajcy jestem neutralny :)

Pozdrawiam, kanoah

Report
Watków: 1

Skomentowano 27 gru 2024 - 20:53

(edytowano) #3

One hit knife - Tak jak kolega wyzej wyjasnil. 

Ozywienie zdrajcy - Jak najbardziej na TAK. Lecz wydaje mi sie, ze do tego powinien byc jeszcze warunek aby bylo min 8 osob na serwerze. Zalozmy ze martwy zdrajca zostanie ozywiony przez kolege, zbierze bronie i tak naprawde nie idzie zawsze zapamietac, kto byl martwym zdrajca (chodzi mi o graczy) dlatego taki zdrajca ma latwe okazje na pare fragow, co oznaczalo by, ze runda skonczy sie blyskawicznie. Wiec tak jak napisalem wyzej, sugeruje do tego dodac owy limit np. od 8 os.

Report
Watków: 0

Skomentowano 27 gru 2024 - 20:56

Też chciałbym dodać - ludzie mogliby się kampić nad ciałem zabitego zdrajcy i kupno ożywienia by było nieużyteczne. Można zapobiec temu tak żeby ożywiony zdrajca się zrespił w randomowym miejscu.

Report
Komentarzy: 5
Watków: 1

Skomentowano 27 gru 2024 - 21:22

One-Hit Knife - stanowczo na NIE. 
Funkcja No-Block już Ci pozwala na bardzo łatwe zabicie przeciwnika nożem w plecy, wystarczy, że w niego wbiegniesz, tak jak już kanoah napisał wyżej.

Z ożywieniem zdrajcy jestem neutralny.
Wątpię, że CS2 i nowy silnik pozwoli na taką funkcję, by ją wprowadzić.

Report
Komentarzy: 14
Watków: 40

Skomentowano 28 gru 2024 - 00:57

okayyyy, lets gooo!

co do one-hit knife'a - proponowałbym nie, tak jak chłopaki wspomnieli jest nb który już i tak pozwala na takie sztuczki, jeżeli kiedyś ogarnę “blokowanie” i samego noblocka to rozważymy jeszcze raz tego one-hit knife'a ale na ten moment jest to na mojej liście bardzo bardzo daleko :D

co do wskrzeszania… oki nie ma problemów, sugeruję tutaj przemyśleć jak by do tego “podejść” by było dobrze i git - ponieważ w CS2 nie mamy takich fajnych menu jak w GO więc wskrzeszanie albo było by insta, albo wpisujemy !revive lub !wstrzes przy ciele i mamy ok. 5/8 sekund na oddalenie sie i kolega “zrespi się w nas”

Jestem otwarty na propozycje, ale zaznaczę że ciało wskrzeszonego zdrajcy zostanie usunięte z mapy, tak aby ta dynamiczność miała sens - oraz sugeruję nie myśleć o randomowym wskrzeszeniu bo tutaj jest naprawdę x% szans że komuś na twarz się zrespisz i dostaniesz bułe na start :D

dajcie znać co o tym myślicie!

Report
Komentarzy: 14
Watków: 40

Skomentowano 30 gru 2024 - 00:30

widzę że nikt się nie wypowiada więc przejmę inicjatywę

po kolei:

• jak wspomniane wyżej one-hit knife nie zostanie dodany ze względu na noblock'a
  • do sklepu traitora trafił nowy przedmiot o nazwie “Wskrzeszenie zdrajcy” (nazwa do komendy !buy to revive)

// zamykam

Report