Komentarzy: 2
Watków: 7

Skomentowano 23 gru 2024 - 11:44

(edytowano) #1

Chciałbym podzielić się pomysłem, który naszym zdaniem znacząco poprawiłby jakość rozgrywki na naszym serwerze. Wczoraj, podczas gry w grupie 4-5 osób, zauważyliśmy, że brakuje możliwości przedłużenia czasu gry na aktualnie rozgrywanej mapie. Obecnie dostępne są komendy, takie jak rtv (odwołanie do głosowania na zmianę mapy), jednak nie ma opcji, aby przedłużyć czas trwania mapy o np. 5 lub 10 minut.

Sugeruje wprowadzenie nowej komendy, która pozwoliłaby graczom na głosowanie w celu przedłużenia czasu gry na danej mapie. Taka funkcja zapewniłaby większą elastyczność i umożliwiła kontynuowanie dobrej zabawy bez konieczności zmiany mapy, kiedy wszyscy są w trakcie emocjonującej rozgrywki.

1. Głosowanie za przedłużeniem mapy: Gracz wpisuje komendę ( !maptime ) na czacie.
  2. Proces głosowania: System rozpoczyna głosowanie wśród graczy na serwerze. Jeśli większość graczy zagłosuje za przedłużeniem mapy, to czas trwania mapy zostanie wydłużony np. o następne 5 lub 10 minut.

Z poważaniem CARROTKA

Report
Komentarzy: 11
Watków: 3

Skomentowano 23 gru 2024 - 11:53

(edytowano) #2

Jest to coś, co było i prędzej czy później pewnie zostałoby dodane (i tak było o tym gadane). Skoro już jesteśmy w tym temacie, można dodać komendę dla administratora, aby ustawić czas trwania mapy. Głosowanie oczywiście pojawiłoby się na końcu mapy, tylko pozostaje pytanie: czy miałoby się ono uruchamiać automatycznie 1–2 minuty przed końcem, czy użytkownik musiałby rozpocząć głosowanie komendą, ale tylko wtedy, gdy minie określony czas od rozpoczęcia mapy? I oczywiście, czy powinien być limit głosowań 1–2 na mapę?

Report
Komentarzy: 5
Watków: 1

Skomentowano 23 gru 2024 - 12:05

Fajnie by było, jak piszesz propozycje na forum, to rozpisać się, złożyć to jakoś w całość, co proponujesz, wysilić się troszkę etc.
To, co napisałeś to bardziej żalenie się, że tego nie ma, typu: 

“No, wczoraj jak graliśmy w kilka osób to uznaliśmy, że nie ma komendy na przedłużenie mapy, jest RTV to dlaczego nie ma na przedłużenie mapy?”

No nie brzmi to dla mnie jako propozycja... przynajmniej takie odczuwam wrażenie i jest to moje zdanie.

Co do komendy na przedłużenie mapy, uważam, że można byłoby z czasem, kiedyś dodać takową komendę na zasadzie RTV, choć nie jest to jakoś super potrzebne. Temat do obgadania na pewno.

Jestem pomiędzy.

Report

Skomentowano 23 gru 2024 - 13:46

Wydaje mi się ze poprawiona wersja jest bardziej czytelna i zrozumiała.

Report
Komentarzy: 14
Watków: 40

Skomentowano 23 gru 2024 - 15:02

poprawiona wersja jest jak najbardziej zrozumiała :D

poczekajmy aż inni się wypowiedzą jak będą chcieli, sugeruję dodać tak jak doman napisał głosowanie które może się odbyć 2x na mapę podobnie jak rtv - to głosowanie przedłuży mapę o 5 minutek (kwestia do ustalenia na razie tak o rzucam na ~ wiatr ~)

Report
Komentarzy: 11
Watków: 5

Skomentowano 23 gru 2024 - 15:07

Jestem neutralny

Już teraz jest opcja, żeby była 2 razy ta sama mapa po sobie, bo nie ma żadnego ogranicznika, wystarczy, że ta, którą aktualnie gramy pojawi się w puli “map do wyboru” jeszcze raz, czyli nie ma problemu, żeby wybrać ją drugi raz, a jak się znudzi, dać RTV.

Ale sama opcja przedłużenia o 5 minutek nie brzmi źle.

Report

Skomentowano 23 gru 2024 - 17:58

(edytowano) #7

MarneSzanse

Chciałbym zwrócić uwagę, że istnieje szansa, że ta sama mapa zostanie wylosowana dwa razy z rzędu. Ale po co kończyć mecz i głosować na nową mapę, skoro będzie możliwa komenda, która pozwoli graczom przedłużyć aktualną mapę? W ten sposób, jeśli gracze będą chcieli kontynuować rozgrywkę na danej mapie, będą mogli to zrobić bez potrzeby jej ponownego wczytywania. Natomiast, jeśli będą chcieli zmienić mapę, zagłosują za nową ( komenda rtv lub poprzez wybór map na końcu meczu).

Report