Komentarzy: 2
Watków: 7

Skomentowano 31 gru 2024 - 16:34

(edytowano) #1

Dodanie miny do sklepu zdrajców

Komendy:

1. !buy_mina - Zakup miny.
  2. !postaw_mine - Ustawienie miny w wybranym miejscu. Aby to zrobić, należy:
    • Wybrać miejsce, w którym chcemy położyć minę, mina zostanie postawiona pod nami i po 5sek zacznie działać. (opcja 1)
    • Nakierować celownikiem na wybrane miejsce. (opcja 2)
    • Wpisać komendę !postaw_mine.

Działanie: Mina zostaje postawiona w wyznaczonym miejscu i eliminuje przeciwnika przy kontakcie. (niewinnego lub detektywa).

Dodanie Komendy !VOTEKICK

Niestety, nie zawsze są dostępni administratorzy, a gracze opuszczający grę irytują innych, ponieważ trzeba ich szukać po mapie, co zabiera czas przeznaczony na dobrą zabawę na serwerze. Komenda !VOTEKICK działałaby wtedy, gdyby 70% do 80% graczy zagłosowało za wyrzuceniem gracza z serwera za nieaktywność (AFK). 

Alternatywnie, możliwe jest wprowadzenie mechanizmu, który automatycznie wyrzuci gracza z serwera, jeśli jest nieaktywny przez 5 rund. ( lub gracz zostaje podświetlony )

Report
Komentarzy: 1
Watków: 0

Skomentowano 03 sty 2025 - 13:01

Co do miny jestem na tak, zwiększyłoby to możliwości zdrajcy, rozbudowywanie sklepu jest potrzebne.

Co do komendy votekick mogą być śmieszki i będą wyrzucać graczy, bardziej jestem za tym żeby osobę wyrzucało po 3-5 rundach stania w miejscu.

Report
Komentarzy: 5
Watków: 1

Skomentowano 03 sty 2025 - 22:41

Dodanie miny - jestem na NIE.

Zamiast komendy !votekick proponuję system Anty-AFK w postaci automatycznego wyrzucenia, gdy gracz drugą rundę pod rząd stoi w miejscu zbyt długo lub oznaczenie gracza beaconem, gdy gracz stoi zbyt długo w miejscu.

Report